Røyk stiger opp fra oldtidsbyen Palmyra i Syria etter at IS-opprørere inntok byen onsdag. Søndag melder statlig syrisk TV at 400 sivile er drept av IS i byen. Foto: Reuters / NTB scanpix

– IS har drept 400 sivile i Palmyra

I den syriske byen Palmyra har ekstremistgruppen IS drept 400 sivile, de aller fleste kvinner og barn, ifølge statlig syrisk TV.

TV-stasjonen siterer kilder inne i byen, som også er kjent under sitt arabiske navn Tadmur. Opplysningen er ikke bekreftet fra andre kilder.

Syriske aktivister melder samtidig via sosiale medier at hundrevis av lik ligger i gatene i byen som opprørere fra Den islamske staten (IS) tok kontroll over onsdag denne uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange av de døde skal ha vært tilhengere av regimet til president Bashar al-Assad.

Lørdag ble ekstremistgruppas svarte flagg også heist fra festningen i oldtidsbyen Palmyra, som ligger få kilometer fra nåtidens by.

– Enorme lidelser

Sivilbefolkningen i Syria utsettes for enorme lidelser som følge av IS-offensiven de siste dagene, ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

FN har fått meldinger om at det syriske regimet hindret sivile i å flykte før IS tok kontroll over Palmyra, ifølge BBC. Mange syrere er nå fanget som følge av kampene ved byen.

– Det finnes ikke vann, det er ingen elektrisitet, ingen beskyttelse, og mange har ikke mulighet til å flytte på seg. Men vi vet at tusenvis har flyktet til omkringliggende byer, 40-70 kilometer unna, før IS inntok Palmyra, sa Firas al-Khateeb ved UNHCR til nyhetsbyrået TT fredag.

Gjenerobret sykehus

Syrisk TV melder søndag også at syriske regjeringsstyrker har drept over 300 opprørere for å befri et sykehus i byen Jisr al-Shughour nordvest i landet.

Opprørere fra blant annet den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten erobret sykehuset fredag.

Sykehuset var fram til da under kontroll av den syriske regjeringshæren, og 150 sivile, syriske regjeringssoldater og byråkrater befant seg der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Spent etter drap på hjemvendt fremmedkriger i København
Les også
Journalister i fiendtlig terrengIsrael-korrespondenten
Les også
Bare kristne flyktninger?
Les også
– Flyktninger fra Ramadi i desperat situasjon
Les også
Halvparten av folket vil ha 10.000 Syria-flyktninger