Anundsen ville inngå avtale med KrF og Venstre og dermed unngå å bli konfrontert med mistillitsforslag, ifølge Dagsavisens kilder. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Anundsen ville inngå avtale for å unngå mistillitsforslag

I bytte mot å la være å stille mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen (Frp), skulle KrF og Venstre få gjennomslag for å gjennomgå sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut i fjor høst.

Dagsavisen får dette bekreftet fra sentrale kilder i flere politiske partier på Stortinget.

– Han la fram en deal om asylbarna. Anundsen sa at hvis han gjorde dette, ville han at det ikke skulle komme mistillit eller noe daddel-forslag, sier en kilde til Dagsavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Anundsen har fått mulighet til å gi tilsvar til saken. Hans politiske rådgiver André Kolve (Frp) i Justisdepartementet har gitt et skriftlig svar på vegne av Anundsen:

– Jeg har selvsagt ingen kommentar til slike påstander, skriver Anundsen.

Anundsens forslag til avtale mellom ham selv og støttepartiene ble lagt fram under et forhandlingsmøte tidligere i vinter, ifølge avisen. Forslaget gikk ut på at KrF og Venstre skulle droppe mistillitsforslag mot Anundsen.

KrF og Venstre skulle til gjengjeld droppet et såkalt daddel-forslag, det vil si «sterk kritikk» av Anundsen, og de to støttepartiene skulle begrense sin kritikk til merknadene i kontrollsaken. Som takk skulle Anundsen angivelig revurdere asylsakene til lengeværende barn som ble sendt ut siste halvår i fjor etter den nye asylforskriften.

Les også
Venstre fremmer ikke mistillit mot justisministeren
Les også
KrF-ultimatum om asylbarn greit for Erna Solberg
Les også
Regjeringen instruerer UNE og UDI om asylbarn
Les også
Stortinget publiserte sensitive opplysninger om asylbarn