Hesten Kaktus, som var hesten jentene var på tur med da ulykken skjedde. Bak er bilen med partene i rettssaken. Befaring på åstedet under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha kjørt på Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på Bjørkelangen januar 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Vitne mener Bjørkelangen-sjåføren ikke så jentene

Den møtende sjåføren hadde hestevogna med de to jentene på siden av sin egen bil da de ble påkjørt bakfra den skjebnesvangre lørdagen på Bjørkelangen i januar jo fjor.

I retten mente mannen at den tiltalte 48-åringen i varebilen umulig kunne ha sett hestevogna med Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) på. Begge jentene døde av hodeskadene de ble på påført i kollisjonen på enden av sletta på riksvei 229 i Bjørkelangen 11. januar i fjor.

Det første vitnet kom kjørende i motgående felt da ulykken skjedde. På toppen over sletta så han først både bilen og hestevogna og forberedte seg på å passere dem begge. Rundt en sving litt lenger nede ser mannen plutselig at bilen er i ferd med å ta igjen hestevogna, men ikke gjør noen synlige forsøk på å kjøre forbi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han kommer i normal hastighet og uten å bremse og da skjønner jeg jo at det kommer til å gå galt. Jeg hører han bremser, men det er altfor sent, sa vitnet i retten.

– Han kan umulig ha sett dem, sa mannen videre. (©NTB)

Les også
Nektet straffskyld etter Bjørkelangen-ulykken
Les også
Tiltalt for uaktsomt drap på Bjørkelangen-jenter
Les også
Sint på Gud etter datterens dødHesteulykken
Les også
«Saras sang» beveger mange