Dette bildet ble lagt ut på en islamistisk Twitter-konto tirsdag. Det viser gislene som ble bortført på Filippinene i september. Helt t.h. nederst sitter nordmannen Kjartan Sekkingstad. Foto: Twitter / NTB scanpix

Viser fram bilder av norsk gissel på Filippinene

Islamistgruppen Abu Sayyaf har lagt ut bilder av de fire gislene de tok i forrige måned, blant dem nordmannen Kjartan Sekkingstad.

56 år gamle Sekkingstad ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 22. september, sammen med de to canadierne John Ridsdel og Robert Hall og Halls filippinske kjæreste Marites Flor.

En filippinsk etterretningskilde opplyste mandag at gisseltakerne hadde tatt kontakt med en utenlandsk ambassade, noe Utenriksdepartementet i Oslo ikke ønsket å kommentere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Maskerte gisseltakere

Tirsdag ble det lagt ut flere bilder av gislene på en islamistisk Twitter-konto. På ett av bildene sitter de fire på bakken, omgitt av rundt ti maskerte og væpnede soldater som holder opp svarte flagg.

Det er tydelig at bildene er tatt med gisseltakernes velsignelse.

I teksten som følger bildene går det fram at gislene blir holdt av soldater fra Abu Sayyaf som tilsynelatende har sverget troskap til Den islamske staten (IS).

Kontakt

En filippinsk etterretningskilde opplyste mandag at det er etablert kontakt med gisseltakerne.

– Vi mottok en oppringning fra vår kontakt i Abu Sayyaf i Sulu-provinsen om at lederen deres nå forhandler om frigivelse av de fire som gruppen tok som gisler på øya Samal forrige måned, sa etterretningskilden til filippinske TV5.

Samme kilde mener å vite at de fire gislene blir holdt i Patikul i Sulu-provinsen, der de voktes av rundt 200 Abu Sayyaf-krigere.

Ambassade

Det er ikke kjent hvilken ambassade som nå er i kontakt med gisseltakerne, eller om det er framsatt krav om løsepenger.

Ifølge den filippinske etterretningskilden ble gruppen av kidnappere trolig ledet av Muammar Askali, en lokal Abu Sayyaf-topp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samme gruppe skal også ha stått bak bortføringen av de to tyske statsborgerne Stefan Viktor Okonek og Henrite Dielen på øya Palawan i april. De to ble løslatt i oktober, angivelig etter at det var betalt et stort pengebeløp i løsepenger.

Les også
Filippinsk politi: – Gisler tatt med til fjellområde