Valgforsker: Sandberg ikke lett å bli klok på

Når Frp-nestleder Per Sandberg truer med at Frp kan komme til å gå ut av regjering, viser han for både parti og velgere at de står hardt på asylsaken, sier valgforsker Anders Todal Jenssen.

– Sandberg er egentlig ikke så lett å bli klok på. Jeg oppfatter det som han snakker litt til menigheten – han sier til Frps tillitsvalgte og velgere at vi står hardt på i denne saken, og er villige til å sette den på spissen, sier Jenssen til NTB.

NTNU-forskeren er langt fra overrasket over utspillet på NRKs Politisk kvarter onsdag morgen der Sandberg fastslo at det kan ende med kabinettsspørsmål, og at Frp trer ut av regjeringen dersom partiets landsstyre mener et stortingsvedtak om å ta imot langt flere syriske kvoteflyktninger er uansvarlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han pekte samtidig på at det finnes flere utganger på dette, og at selv om det kanskje blir en forhandlingsløsning på Stortinget om syriaflyktningene som er uakseptabel for Frp, så er det ikke gitt at Frp forlater regjeringen av den grunn. Han signaliserer veldig dobbelt, mener Jenssen.

Les også
Fremskrittspartiet truer med kabinettsspørsmål
Les også
Hvordan støtte kristne i Midtøsten?
Les også
Nye båtflyktninger krysser Middelhavet
Les også
Løsning om Syria-flyktninger kan være klar til uken
Les også
Frp avviser svartmaling om flyktninger