Egypts president Abdel Fattah al-Sisi signerte i begynnelsen av august omsider en lov som banet vei for valget. Her er han fotografert under åpningen av den nye Suez-kanalen. Foto: Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters / NTB scanpix

Valg i Egypt i oktober

Egypt holder valg til nasjonalforsamling 18. og 19. oktober. Valget, som er sterkt forsinket, skal holdes i to omganger.

Fra 17. oktober kan egyptere som er bosatt i utlandet, stemme, skriver avisen al-Masry al-Youm.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi signerte i begynnelsen av august omsider en lov som banet vei for valget. Hæren kuppet makten i juli 2013, etter å ha fjernet den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi i juni. Den daværende hærsjefen Abdel Fattah al-Sisi overtok makten og fikk 96 prosent av stemmene ved presidentvalget i mai 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge kritikere av president Sisis styre er hans politiske veikart for demokrati alvorlig skjemt av overgrep mot politiske motstandere. Første del av valget skulle vært holdt i mars, men er blitt utsatt etter at en domstol erklærte den egyptiske valgloven forfatningsstridig.

Egypterne har ikke hatt valg til nasjonalforsamling siden 2012. Landet har vært uten en demokratisk valgt forsamling siden den ble oppløst av en domstol.

Les også
Sterke reaksjoner på dom mot Al Jazeera i Egypt
Les også
Et stykke kristen historie snart ferdig fortalt
Les også
Her ber de mot sikkerhetsgjerdetBarrieren
Les også
Podcast: Voldelig i Jerusalem - og rykter om fredssamtalerIsrael-korrespondenten
Les også
Al Jazeera-journalister dømt til tre års fengsel i Egypt