En IS-kriger holder opp et våpen og ekstremistgruppens flagg i den irakiske byen Mosul. Bildet er tatt 23. juni 2014. Foto: Reuters / Stringer / NTB scanpix.

Tysker tiltalt for drap etter IS-likvideringer

En 28 år gammel tysk mann er siktet for sin rolle i seks likvideringer utført av ekstremistgruppen IS i Syria.

Mannen har sittet i varetekt siden han vendte tilbake til Tyskland i juli 2015. Påtalemyndigheten mener at han kort tid før deltok i likvideringen av seks i oldtidsbyen Palmyra, melder Reuters. De seks personene var tatt til fange av IS.

Tyske myndigheter mener mannen reiste til Syria i april 2015. Tiltalen lyder på drap, krigsforbrytelser og å ha tilhørt en terrorgruppe, opplyser den føderale påtalemyndigheten i Karlsruhe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I midten av juni 2015 ble seks fanger skutt på markedet i Palmyra i en offentlig henrettelse utført av IS. Tiltalte, som var bevæpnet med pistol, førte personlig en av fangene fram til retterstedet og hindret andre fra å unnslippe, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Mannen ble i fjor dømt til tre års fengsel etter at en regional domstol fant ham skyldig i å ha sluttet seg til en utenlandsk terroristorganisasjon og for å ha brutt bestemmelser om krigsvåpen.

Det er anslått at rundt 820 personer har reist fra Tyskland for å kjempe sammen med militante grupper i Syria og andre krigssoner i Midtøsten.

Les også
Abbas tror ikke USA flytter ambassade til Jerusalem
Les også
32 drept i bilbombeangrep i Bagdad
Les også
May kritiserer Kerrys Midtøsten-tale