De siste dagene skal Donald Trump (69) ha diskutert muligheten for å velge Newt Gingrich (72) (bildet) som sin visepresidentkandidat, ifølge flere kilder som skal kjenne samtalene. Her er Gingrich fotografert med kona Callista på en middag i Det hvite hus i slutten av april. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix

Trump vurderer Newt Gingrich som visepresident

De siste dagene skal Donald Trump (69) ha diskutert muligheten for å velge Newt Gingrich (72) som sin visepresidentkandidat, ifølge flere kilder som skal kjenne samtalene.

Nyhetstjenesten Bloomberg skriver at mannen som kan ende opp som Republikanernes presidentkandidat, ba flere av sine betrodde menn om innspill om den tidligere lederen av Representantenes hus så sent som onsdag. Samme dag sa Trump til AP at han har en A-liste med fem-seks visepresidentkandidater som staben hans nå sjekker ut.

På Fox News tirsdag kveld sa 69-åringen at han også vurderer tidligere guvernør Jan Brewer fra Arizona og guvernør Mary Fallin fra Oklahoma. Andre som skal være aktuelle er senator Joni Ernst fra Iowa, senator Marco Rubio fra Florida og guvernør Chris Christie fra New Jersey.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er mye fornuft bak et eventuelt valg av Gingrich, mener Rick Tyler, som assisterte ham i tolv år i Kongressen og under Gingrichs forsøk på å bli president i 2012.

– Han har betydelig politisk tyngde og kjenner verden, sier Tyler.

Tyler er overbevist om at Gingrich blir vurdert og ser for seg at han kan fungere som seniorrådgiver, ikke ulikt den rollen tidligere visepresident Dick Cheney hadde. (©NTB)

Les også
Bob Dole støtter Trump, men andre vil ikke
Les også
Trump tvinger fram uventede republikanske allianser
Les også
Ber Trump slutte å spille Stones-sanger
Les også
Trump mener han ikke trenger et samlet parti