Trump: Tillerson er en stor diplomat

Donald Trump forsvarer valget av oljetopp og Putin-venn Rex Tillerson som utenriksminister. Han omtaler Tillerson som en «stor diplomat».

På sin takke-tur rundt i USA sier den påtroppende presidenten til tilhengere i Wisconsin at Tillerson vil reversere år med utenrikspolitiske tabber og katastrofer. Han omtaler også Tillerson som en «stor diplomat». Uten å nevne Russlands president Vladimir Putin, påpeker Trump at Tillerson kommer godt overens med ledere i verden som USA tidligere ikke har gått så bra sammen med.

Trump mener USAs nye utenriksminister er en som kjemper hardt for amerikanske interesser i verden. Han har tidligere snakket varmt om at Tillersons karriere er en virkeliggjøring av den amerikanske drømmen. 64 år gamle Rex Tillerson har jobbet for ExxonMobil, verdens største oljeselskap, helt siden 1970-tallet og vært administrerende direktør siden 2006.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Med hardt arbeid og smarte valg steg Rex i gradene til å bli administrerende direktør i ExxonMobil, ett av verdens største og mest respekterte selskaper, sier Trump.

Tillerson selv sier han vil konsentrere seg om å styrke allianser og ivareta USAs interesser, sikkerhet og suverenitet.

Utnevnelsen av USAs utenriksminister må bekreftes av Senatet, noe som kan bli en utfordring. Flere senatorer, også i Det republikanske partiet, er skeptiske fordi de mener Tillerson står Vladimir Putin og Russland for nær.