Nødetatene på stedet. Hendelsen skjedde cirka klokken 16.40 lokal tid. Foto: Kaitlyn Offer/ AP / NTB scanpix

Trolig tilsiktet påkjørsel i Melbourne – minst 15 skadd

Påkjørselen i Melbourne var en bevisst handling, opplyser politiet. Minst 15 personer er skadd, og to er pågrepet.

– Vi tror, basert på hva vi har sett, at dette er en bevisst handling. Motivet er ukjent, sier sjefen for politiet i delstaten Victoria, Russel Barrett, på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Ambulansetjenesten opplyser at 13 personer er brakt til sykehus, enkelte av dem med alvorlige skader. Ytterligere to personer har fått behandling på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et førskolebarn er blant de skadde, ifølge avisen Sydney Morning Herald. Barnet, som har fått en hodeskade, er tatt med til sykehus, ifølge avisen.

Ifølge øyenvitner viste den hvite SUV-en ingen tegn til å bremse ned da den kjørte inn i folk som krysset gaten i et travelt veikryss.

– Han kjørte rett gjennom på rødt lys, og det var bang bang bang. Det var den ene etter den andre, sier øyevitnet Lachlan Read til Herald Sun.

– Det lå kropper på bakken, og folk løp bort til de – det var kaos, forteller Read.

Bilføreren og en annen person er pågrepet, opplyser politiet.

Hendelsen skjedde på Flinders Street ved stasjonen av samme navn cirka klokken 16.40 lokal tid.

DPA navnga tidligere torsdag bilføreren, og skrev at han er drapstiltalt fra tidligere. Politiet har ikke bekreftet dette.

Store deler av sentrum i Melbourne er stengt av mens politiet etterforsker hendelsen, og vitner er bedt om å møte opp på politistasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)