Sju politibetjenter er skutt, og tre skal være drept etter en skyteepisode i Baton i delstaten Louisiana. Foto: Reuters /Joe Penney

Tre politifolk skutt og drept i Baton Rouge

Tre politibetjenter er skutt og drept i Baton Rouge i Louisiana, bekrefter myndighetene. Tre andre er såret, mens en mistenkt gjerningsmann er drept.

De tre politibetjentene ble skutt og drept søndag morgen mens de var på jobb i delstatshovedstaden.

Ifølge CNNs kilde mottok politiet meldinger om en «mistenkelig person som gikk nedover Airline Highway med et automatvåpen». Da politiet ankom stedet søndag morgen, åpnet mannen ild, ifølge kilden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Fire politimenn drept i Texas

En lokal journalister sier til Sky News at ytterligere én gjerningsperson er på frifot.

Flere gater i nærheten av delstatshovedstadens politihovedkvarter er blitt sperret. Den siste uken har et stort antall mennesker vært ute i gatene i byen for å vise sin avsky etter at to hvite politimenn skjøt og drepte afroamerikaneren Alton Sterling.

LES: Folk protesterer mot politvold i hele USA

Drapet ble filmet og spredt på nettet, og det har vært demonstrasjoner i regi av Black Lives Matter-bevegelsen over hele USA og i andre land etter politidrapet.

Fem politifolk ble skutt og drept i et angrep i Dallas sentrum 7. juli i forbindelse med en demonstrasjon mot politivold. Sju andre politifolk og to sivile ble såret i angrepet.

Les også
Politidrap på farget mann i rullestol etterforskes
Les også
20 år gammel mann siktet for Ferguson-skyting
Les også
To politibetjenter skutt i Ferguson
Les også
Politimesteren i Ferguson i USA trekker seg
Les også
– Politidrapsmann hadde dødsliste