Toyota tilbakekaller biler på grunn av feil med vinduene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Toyota tilbakekaller 6,5 millioner biler

Bilprodusenten Toyota tilbakekaller 6,5 millioner biler over hele verden på grunn av en vindusfeil.

Toyota Norge har foreløpig ikke oversikt over hvor mange biler det gjelder i Norge, opplyser informasjonssjef Espen Olsen til NTB.

Det er snakk om en konstruksjonsfeil ved den elektriske mekanismen som åpner og lukker vinduene. Ifølge den japanske bilprodusenten kan feilen føre til kortslutning, noe som igjen kan føre til brann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tilbakekallingen gjelder 1,2 millioner biler i Nord-Amerika, 1,2 millioner biler i Europa, og 600,000 i Japan. Deriblant Corolla, Camry, Yaris og Highlander som ble produsert mellom 2005 og 2010.

Toyota melder om at de ikke var klar over feilen, men at de ble oppmerksom på konstruksjonsfeilen etter at forhandlere i USA meldte om en hendelse hvor en kunde skal ha forbrent hånden.

Den japanske bilprodusenten opplyser om at moduler i vindusåpningsmekanismen kan ha skapt friksjon med smørefettet som er brukt i produksjonen. Biter av elektriske forbindelser kan ha blitt lagret og forårsaket et kort kretsløp. Det kan igjen ha ført til at mekanismen ble overopphetet og smeltet, som potensielt kan ha utviklet brann.

Les også
Volkswagen: 147.139 biler med utslippsjuks i Norge
Les også
To millioner Audi-modeller omfattet av utslippsjuks
Les også
Volkswagen kan få regning fra norske myndigheter