Terrortiltalt ble tatt i tollen med bukser fulle av blod

28-åringen som er tiltalt i terrorsaken i Oslo tingrett ble kontrollert på Gardermoen da han kom tilbake etter sitt opphold i Syria.

I bagasjen fant PST blant annet en bukse «full av blod».

Politiets sikkerhetstjeneste besluttet å opprette skjult etterforskning mot den 28 år gamle norskalbaneren da de fikk varsel fra ambassaden i Istanbul om at han hadde vært der og bedt om reisedokumenter. Derfor ble han kontrollert av tilsynelatende ordinære tollere da han landet på Gardermoen noen dager senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De gikk igjennom alle tingene mine, og fant blant annet 5.11-buksene mine, fulle av blod, sier 28-åringen i en chat med den norskchilenske IS-soldaten Bastian Vasquez tre uker etter hjemkomsten.

5.11 er navnet på en produsent av stridsbukser, eller såkalt taktiske bukser. I samtalen stiller Vasquez en rekke spørsmål om 28-åringen ble utsatt for kontroll og avhør på flyplassen. Den tiltalte mannen svarer at han regnet med at det var Politiets sikkerhetstjeneste som kontrollert ham og fortalte at han ble tatt til side og «puttet på rom» i et par timer.

I retten torsdag forklarte 28-åringen de blodige buksene med at han hadde hatt dem på seg da om kom ut for en motorsykkelulykke og fikk store skader i leggen.

Etter kontrollen fikk 28-åringen reise hjem, mens PST opprettholdt den skjulte etterforskningen i ytterligere fire måneder.

Les også
Terrortiltalte snakket om å angripe barnehage
Les også
Alle tiltalte nekter skyld i historisk terrorrettssakDe tre terrortiltalte og saken mot dem