NATO-sjef Jens Stoltenberg møtte USAs president Barack Obama i Det hvite hus tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Stoltenberg: – Kampen mot IS vil ta tid

Det finnes ingen enkel løsning i kampen mot IS, sier Jens Stoltenberg. NATO har fortsatt ikke noe lederansvar i den internasjonale koalisjonen mot ekstremistene.

IS-opprørere drev irakiske styrker ut av den viktige byen Ramadi denne uka. Nesten samtidig erobret de oldtidsbyen Palmyra fra syriske styrker.

– Dette understreker det president Obama har sagt flere ganger; at dette er en svært alvorlig situasjon som kommer til å ta lang tid. Det er ingen enkel løsning, sier Stoltenberg etter å ha diskutert IS' herjinger med den amerikanske presidenten i Det hvite hus tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Stoltenberg bekymret over volden i Makedonia

Alle NATOs medlemsland støtter USAs koalisjon mot IS, men en rekke luftangrep har ikke stanset ekstremistenes fremmarsj. Tirsdagens møte ga ikke NATO noen større rolle, i stedet diskuterte Obama og Stoltenberg alliansens prosjekt med å styrke forsvaret i land i regionen.

– Hele ideen er at vi gjennom å drive opplæring, trening og kapasitetsbygging kan bidra til stabilitet og sikkerhet uten å utplassere store egne styrker. Det ønsker han vi skal gjøre mer av, sier Stoltenberg til NTB om samtalen med Obama.

NATO arbeider med en slik pakke til Irak.

Les også
Spent etter drap på hjemvendt fremmedkriger i København
Les også
Siste farvel med fange 79231Samuel Leon Steinmann
Les også
– Terrorister kan skjule seg blant Middelhavs-migranter
Les også
Vakre bilder viser oss brutal virkelighet
Les også
Stoltenberg bekymret over volden i Makedonia