Statsminister Erna Solberg ble tatt imot av stortingsrepresentant Olemic Thommessen (H) utenfor Stavanger Forum. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Solberg: Vi må satse mer på Forsvaret

Statsminister Erna Solberg (H) vil snakke om styrkeoppbygging i NATO og forholdet til Russland når hun deltar på NATOs parlamentarikerforsamling i Stavanger mandag.

– Vi er i en helt annen sikkerhetspolitisk situasjon enn det vi var for få år tilbake, slo Solberg fast før hun gikk inn for å delta på mandagens sesjon på Stavanger Forum.

Hun ble mottatt av stortingspresident Olemic Thommessen (H) og ga en kort kommentar til pressen, blant annet om sanksjonene mot Russland i kjølvannet av konflikten i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sanksjonene har vært knyttet til etterlevelsen av Minsk-avtalen. Jeg vet ikke om vi skal øke dem, men vi kommer i hvert fall ikke til å mene at de skal mykes opp, hvis man ikke følger de skrittene. Men skrittene må følges av begge parter, sier Solberg.

Senere mandag møter Solberg NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

– Da snakker vi om det videre arbeidet vi har på veldig mange fronter, alt fra statsbudsjettet til situasjonen før Warszawa-møtet. Det er viktig for oss å få oversikt over hvordan de tenker før Warszawa-møtet, når det gjelder mer styrkeoppbygging hos NATO, for å møte den sikkerhetssituasjonen vi ser rundt oss nå.

Les også
Stoltenberg forberedt på langvarig Russland-splid
Les også
– Det meste gikk galt i norsk antiterrorøvelse