Solberg: Hele Norge er med de etterlatte i sorgen

Statsminister Erna Solberg (H) setter ord på noen av tankene hun gjør seg om helikopterulykken ved Turøy i et blogginnlegg.

– Det var et sterkt møte med pårørende i Bergen i går. For mange familier har denne helgen blitt helt annerledes enn de forestilte seg, åpner Solberginnlegget.

Statsministeren besøkte lørdag pårørendesenteret som er opprettet i Bergen. I nesten to timer var Solberg og kronprinsparet sammen med familiene som har mistet sine kjære i ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES:To prester dro til Gullfaks B

En mørk dag for landet

I blogginnlegget, som ble lagt ut søndag, skriver Solberg om hvordan ulykken viser hvor skjørt livet er og hvor brått alt kan endre seg.

Det som skulle være en hverdagslig pendlerreise fra arbeidsplassen i Nordsjøen, endte i tragedie, skriver hun.

– Fredag var en mørk dag. Aller mørkest for dem som mistet en av sine. Men den var også mørk for Norge som land, skriver statsministeren.

Hun holder fram med å takke de mange som har drevet fram olje- og gassektoren helt siden den første letebrønnen ble boret på norsk sokkel for 50 år siden.

– Når ulykker rammer blir vi sittende igjen med mange spørsmål. Hva gikk galt, hvordan kunne det uvirkelige bli virkelighet? skriver hun, og fortsetter:

– Granskningen vil forhåpentligvis gi svar. Jeg har tillit til de myndigheter og institusjoner som nå skal gjøre denne viktige jobben.

LES:Sjømannskirken mobiliserer

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avventer konklusjon

Solberg understreker at vi alltid skal lære av det som skjer, men at det er for tidlig å trekke konklusjoner.

Mange i olje- og gassbransjen har det siste året følt på en usikkerhet knyttet til arbeidsplassene sine, påpeker hun.

– Men er det noe de ikke skal måtte føle usikkerhet om, er det sikkerheten, skriver Solberg.