Kronprinsesse Mette-Marit flankert av Oslo-ordfører Marianne Borgen og styreleder Geir Ketil Hansen i Nordlandsmuseet under 100-årsmarkeringen av Knut Hamsuns roman «Markens Grøde» i Oslo mandag. Bare dager etter er hun diagnostisert med krystallsyke og må ta det med ro i hvert fall til søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Slottet: Kronprinsesse Mette-Marit har krystallsyke

Forsinket julegave til frivillig arbeid

ØKT STØTTE

Frivillige lag og organisasjoner får mer penger fra 1. januar 2018 etter at regjeringen har vedtatt å øke den delen av spillinnsatsen som går direkte fra spillerne, den såkalte grasrotandelen.

Reformasjonen kostet

Meninger

Det er en slags herlighetsteologisk slør over reformasjonsjubileet. Burde vi ikke også snakke om hva reformasjonen i bestemt form og reformasjon generelt kan koste? La oss være ærlige og si at reformasjon og vekkelse også i vår tid vil komme til å koste.

Barna våre fortjener en fredfull jul

alkohol

Neste helg er det igjen tid for å synge «Fred over jorden. Menneske fryd deg. Oss er en evig frelser født!» Julen, som skal være barnas beste høytid, er også tiden 150.000 barn gruer seg til på grunn av foreldrenes alkoholmisbruk.

Hvor skal vi få vår styrke?

LEDERARTIKKEL

Kirken har med sin tilgang til det åpenbarte Guds ord ofte vært den stabiliserende faktoren som drar kulturen opp og ut av moralske grøfter, skriver Dagen på lederplass.

Gjennom Jesus

andakt

Disippelen Filip sier til Jesus: «Herre, vis oss Far, det er nok for oss.» Jesus svarer: «Kjenner du meg ikke, Filip, enda jeg har vært hos dere så lenge?»