Siktet i Dark Room-saken jobbet i elleve barnehager

En av de siktede i den store overgrepssaken som er under etterforskning i Bergen, har jobbet i elleve forskjellige barnehager i byen.

Mannen er siktet for å ha hatt bilder som seksualiserer barn, ifølgeBergens Tidende. Han skal gjennom flere år ha vært en del av et stort nettbasert miljø hvor det blant annet ble utvekslet bilder og filmer som viser overgrep mot barn.

– Han har arbeidet i en fast barnehage siden januar, og også vært vikar i ti andre barnehager i løpet av 16 dager i høst, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannen ble pågrepet 26. juli og ble 28. juli varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere ustraffet og er siden løslatt.

– Saken hans er mindre alvorlig og rollen hans mer perifer. Han har ikke visst at han har vært en del av et nettverk, sier mannens forsvarer, advokat Maria Hessen Jacobsen.

Ber om fengsling

Så langt er 51 menn siktet i den store overgrepssaken som er avdekket av Vest politidistrikt. De skal blant annet selv ha begått overgrep, samt produsert og distribuert overgrepsmateriale. Det kom fram under en pressekonferanse i Bergen søndag.

Blant de siktede er en lokal polititjenestemann og sønnen hans. Ifølge NRK retter mistanken seg i hovedsak mot sønnen, som skal ha vært en sentral figur i Dark Room-komplekset. Hans far ble dimittert etter tre timer i avhør søndag. Det er tilsynelatende uklart hvor sterk mistanken mot ham er.

Sønnen blir framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett mandag ettermiddag. Politiadvokat Janne Heltne ville ikke gi noen kommentarer til NTB i forkant av rettsmøtet.

Det har ikke lyktes NTB å komme i kontakt med mannens forsvarer.

Nett-TV fra politiets pressekonferanse:

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Snakker om voldtekt

Den omfattende etterforskningen – som fortsatt pågår og som kan øke ytterligere i omfang – retter seg mot flere kriminelle nettverk i det mørke nettet. Her har deltakerne anonymt, kryptert og i skjul for myndighetene drevet utstrakt distribusjon av overgrepsmateriale.

Flere av de siktede skal selv ha begått overgrep, andre har bestilt livesending av overgrep mot barn, mens ytterligere andre i stor utstrekning har fantasert om og planlagt voldtekter av små barn.

I en av chatteloggene politiet har offentliggjort, legger to menn en detaljert og kynisk plan for hvordan de skal bortføre og voldta en jente i ti-elleveårsalderen. De forsikrer seg blant annet om hverandres vilje til å gjennomføre planen:

Person 1: «men er du like seriøs som meg om dette?»

Person 2: «jepp, altså det må planlegges ned til punkt og prikke, men hvis planen er så å si feilfri så er jeg med».