En rask behandling av internasjonale barnebortføringssaker vil kunne bidra til å redusere påkjenningene for barn som utsettes for bortføring, mener justisminister Anders Anundsen. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Regjeringen vil gjøre det lettere å hente hjem bortførte barn

Regjeringen vil at internasjonale saker med barnebortføring skal løses raskere. Målet er at nye regler også skal gjøre det enklere å hente barn tilbake til Norge.

Fredag la regjeringen fram etforslag til endringer i barnebortføringsloven, barnevernloven, straffeloven fra 2005 og rettshjelpsloven, alle lover som omfatter temaet.

Endringene skal til bidra til en mer effektiv behandling av internasjonale barnebortføringssaker i Norge og til at barna blir bedre ivaretatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En rask behandling av internasjonale barnebortføringssaker vil kunne bidra til å redusere påkjenningene for barn som utsettes for bortføring. Derfor er det viktig at Norge sørger for at internasjonale barnebortføringssaker løses raskt og på en så god måte som mulig når barn er bortført til Norge. Det gir oss også et enda bedre grunnlag for å utøve påtrykk i saker der barn er bortført fra Norge, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).