Regjeringen lanserte internasjonal cyberstrategi

Regjeringen har lansert Norges første internasjonale cyberstrategi. Et viktig første steg til bedre nasjonal koordinering, sier utenriksminister Børge Brende.

– Utviklingen av det digitale rom har på kort tid endret det globale landskapet Norge befinner seg i. Vi opplever en kraftig økning av digitale sikkerhetsutfordringer og sårbarheter. Et velfungerende globalt internett og en robust digital infrastruktur er helt avgjørende for Norges økonomi og sikkerhet, sier utenriksminister Børge Brende (H) i en pressemelding.

Det som er Norges første internasjonale cyberstrategi ble onsdag lansert under det årlige dialogmøtet om internasjonale cyberspørsmål i Oslo. Der deltar USA og de nordisk-baltiske landene. Strategien gjør rede for hva som er Norges styrende prinsipper og strategiske prioriteringer innenfor hele spekteret av internasjonal cyberpolitikk, som for eksempel cybersikkerhet, global forvaltning av internett, utvikling og menneskerettigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Denne internasjonale cyberstrategien er et viktig første steg til bedre nasjonal koordinering på feltet. Dette er avgjørende for å bedre kunne beskytte det norske samfunnet og fremme våre verdier og interesser i fremtiden, sier utenriksministeren.

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) sier bedre nasjonal samordning vil øke effekten av politikken og bidra til å heve Norges anseelse internasjonalt på feltet.

Som et ledd i den internasjonale cyberpolitikken vil Norge søke medlemskap i NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCD COE).

(©NTB)