Leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Rigmor Isehaug, sier opp stillingen som følge av Monika-saken. Foto: Tor Erik Mathiesen / NTB scanpix

Politileder sier opp etter Monika-saken

Leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Rigmor Isehaug, sier opp stillingen som følge av Monika-saken.

Isehaug sendte sin oppsigelse til arbeidsgiveren 18. mars, skriver Bergens Tidende.

– Jeg kan bekrefte at jeg har sagt opp, men ønsker ikke å kommentere saken utover det som står i min oppsigelse, sier Isehaug til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I oppsigelsesbrevet skriver Isehaug at de siste årenes hendelser er «blitt en stor belastning» for henne personlig. Ifølge Bergens Tidende har hun ikke lenger tillit til systemet og enkelte av de personene hun i framtiden mest sannsynlig vil måtte samarbeide med.

Støttet varsleren

Isehaug var lenge nærmeste leder for varsleren Robin Schaefer. I mars i fjor ga hun ham beskjed om at han ikke skulle snakke med noen om saken. I ettertid har hun i et intervju i Politiforum sagt at hun hele tiden støttet varsleren, men at hun selv også fikk beskjed om å holde seg unna Monika-saken da hun forsøkte å få gehør for Shaefers argumenter fra ledelsen i politidistriktet.

Åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Spor på åstedet utløste drapsetterforskning, men politiet konkluderte først med selvmord og henla saken.

I fjor ble saken gjenopptatt som følge av press fra blant andre Schaefer og en privatetterforsker. Morens tidligere samboer er siden blitt pågrepet og siktet for drap på jenta.

– Dramatisk

Som politi har Isehaug rett til å gå av ved fylte 57 år, men skriver at hun hadde tenkt å fortsette. Monika-saken har imidlertid vært så belastende for henne at hun likevel velger å slutte.

Ole Valland, som er sjef for Bergen sentrum politistasjon og Isehaugs nærmeste overordnede, har hele tiden støttet seksjonssjefen sin.

– Det er selvsagt en dramatisk beslutning, spesielt med den begrunnelsen hun gir, sier Valland til BT.

Les også
Monikas mor påklager Spesialenhetens vedtak
Les også
Fritt Ords Pris til Robin Schaefer og Jan Erik SkogFakta om Fritt Ord-vinnerne
Les også
Ekspertgruppe skal granske barnevold-saker
Les også
Tviler på at barn velger selvmord
Les også
32-åring siktet for drap på jente (8)