En kvinne ble skutt av politiet på Grønland 18. september. Politiet har sagt at hun forsøkte å hogge med en kniv mot et barn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet sier kvinnen på Grønland agerte mot dem

Politiet sier den 39 år gamle kvinnen som ble skutt av politiet på Grønland i september, agerte mot dem før de skjøt.

– Vi mener episoden må ses på som sammenhengende der siktede avslutter med å agere mot politiet, noe som fører til at det blir løsnet skudd, sier politiadvokat Lars Reinholdt Østbye i Follo politidistrikt til Aftenposten.

Etter hendelsen 18. september opplyste politiet at 39-åringen «var i ferd med å hogge mot et barn med kniv». Kvinnen er siktet for drapsforsøk og vold mot tjenestemenn. Hun nekter straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Politiet gikk veldig tidlig ut med opplysninger i saken og har skråsikkert hevdet å ha avverget henne idet hun var i ferd med å stikke et barn. Nå sier de, slik jeg oppfatter uttalelsene, at kvinnen ble skutt fordi tjenestemennene selv har følt seg truet, sier kvinnens forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn.

Politiadvokat Østbye sier det er vanskelig å svare på om politiet skjøt for å avverge drap eller fordi de mener hun var i ferd med å angripe dem etterpå.

– Bevegelsene om hvor de involverte har befunnet seg helt konkret, er noe vi fortsatt ønsker å få belyst i nye avhør, sier han.

Les også
Politimann omplassert etter skyting i Oslo
Les også
Politiet vil varetektsfengsle kvinne for drapsforsøk mot barn
Les også
Spesialenheten i full gang med Grønland-etterforskning
Les også
Kvinne skutt av politiet – siktet for drapsforsøk