Pave Frans avslutter seks dager langt Asia-besøk

Pave Frans forlot lørdag formiddag Dhaka og reiste tilbake til Roma etter et seks dager langt besøk i Myanmar og Bangladesh. 

Utenriksminister i Bangladesh Abul Hassan Mahmood Ali sa farvel til pave Frans ved Hazrat Shahjalal internasjonale flyplass, etter at paven hadde tilbrakt tre dager av Asia-besøket sitt i landet.

Drevet på flukt

Under oppholdet i Bangladesh understrekte han det internasjonale samfunnets forpliktelser overfor rohingya-befolkningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FN har slått fast at rohingyaene er utsatt for etnisk rensing i delstaten Rakhine i Myanmar, og landets regjeringsstyrker har drevet 620.000 av dem på flukt til nabolandet Bangladesh siden slutten av august.

– Guds tilstedeværelse heter i dag også rohingya, sa paven under en interreligiøs samling i Dhaka fredag.

Ble frarådet

Begrepet rohingya brukte han imidlertid kun mens han var i Bangladesh, etter å ha blitt frarådet å bruke ordet mens han var i Myanmar. Store deler av befolkningen der anser ikke rohingyaene som statsborgere, og kaller dem bengalere, en antydning om at de egentlig er fra Bangladesh.

Før han dro tilbake til Roma, ledet paven en samling ved universitetet Notre Dame i Dhaka og et møte med nonner og prester.