Migranter utenfor kysten av Julok i Indonesia mens de venter på å bli fraktet i land tidligere denne uken. Foto: Reuters / NTB scanpix

Over 200 båtflyktninger reddet av Myanmars marine

Den myanmarske marinen har brakt 208 personer i land i det som er landets første redningsaksjon rettet mot de mange båtflyktningene som driver rundt på havet.

Redningsaksjonen ble gjennomført torsdag, ifølge tjenestemann Tin Maung Swe i den vestlige delstaten Rakhine.

– Et marineskip fant to båter mens det patruljerte, sier Swe nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Rundt 200 bengalere var om bord på en av båtene, sier tjenestemannen videre.

«Bengalere» brukes ofte av myanmarske myndigheter til å beskrive den muslimske rohingya-minoriteten. Rundt 1,3 millioner bor i landet, men de blir ansett som ulovlige innvandrere.

Ifølge myanmarske myndigheter er alle de 208 personene fra Bangladesh, og menneskesmuglere planla å sende dem til Thailand.

Myanmar har vært under internasjonalt press for å håndtere den humanitære krisen som er utløst av at tusener har flyktet fra landet i båter på vei til andre land i regionen. Anslagsvis 7.000 migranter fra Myanmar og Bangladesh driver nå rundt i skrøpelige farkoster på havet.

Utenriksministrene fra Malaysia og Indonesia samt en amerikansk statssekretær var torsdag i Myanmar for å drøfte situasjonen, hvor Myanmar for første gang sa seg villig til å delta i debatten. Myndighetene har hele tiden avvist at myanmarsk politikk overfor rohingyaene har bidratt til krisen. (©NTB)

Les også
Myanmar vil drøfte rohingya-flyktningene
Les også
Flere hundre båtflyktninger reddet i Indonesia