Torshov transittmottak i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Norske islamister oppsøker asylmottak

Politiets sikkerhetstjeneste ser med uro på at ekstreme, norske islamister oppsøker asylmottak for å rekruttere asylsøkere.

PST mener asylsøkere er mennesker som er i en svært sårbar situasjon. Torshov transittmottak i Oslo har flere ganger hatt besøk av folk som kan ha hatt til hensikt å radikalisere asylsøkere, ifølge NRK.

Et annet mottak NRK har vært i kontakt med, forteller om aggressiv pågang på telefon fra moskeer som vil komme og dele ut hijaber til kvinner og koraner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi hadde en hendelse her hvor en islamist som har vært i Norge en god del år, hadde et budskap om at Vesten hadde vært med på å ødelegge hjemlandet hans og nå måtte man stå sammen innenfor islam. Det var veldig viktig at man fortsatte å gå i moske, be og følge reglene, ikke minst for kvinner, sier lederen for Torshov transittmottak, Hugo Limkjær.

Også i andre europeiske land er dette et problem. PST bekrefter at det også er slik i Norge.

– Vi har sett tegn på at ekstreme islamister har tilnærmet seg asylmottakene og asylsøkerne, og de har vært til stede og tatt kontakt. Utover det er det vanskelig å si hva som er det konkrete formålet. Vi er bekymret for en rekruttering til ekstreme miljøer, sier seksjonsleder Jørn Presterudstuen i PST.

Les også
Frp-nestleder vil stenge grensen mot Sverige
Les også
Advarer unge mot ekstreme muslimerMuflehun
Les også
Ubaydullah Hussain siktet for rekruttering til terror
Les også
Ingen feiring for fem år med Niqab-forbudKlespåbud
Les også
– Flyktninger kan koste Norge 750 milliarder kroner
Les også
Kongeparet: – Vi må gjøre det vi kan for flyktningene
Les også
Vil skille kristne og muslimer på asylmottak