Et av UiOs bygg på Blindern. Illustrasjonsfoto.

Norsk universitet la ut hundrevis av fødselsnumre på nett

En feil hos Universitetet i Oslo førte til at fødselsnummeret til over 900 studenter i månedsvis ble liggende tilgjengelig på nett.

Feilen i skolens vitenarkiv, som ligger åpent på internett, ble oppdaget torsdag 6. august, og all sensitiv informasjon ble umiddelbart slettet, opplyser universitetet i enpressemelding.

Fødselsnummeret til 959 studenter var tilgjengelig på nett, og feilen gjaldt studenter som hadde fått publisert oppgaver i tidsrommet mellom 6. februar og 1. august i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi beklager den situasjonen som har oppstått og jobber nå for å forhindre at noe slikt skal kunne skje igjen, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

Universitetet har sendt epost og brev ut til alle som har fått sitt fødselsnummer gjort tilgjengelig, der det også er gitt informasjon om hvilken periode informasjonen har vært tilgjengelig på internett.

Datatilsynet er varslet om saken. TilAftenposten sier tilsynets kommunikasjonsdirektør Ove Skåra at de nå vil gjennomgå saken, men at det er for tidlig å si om saken utløser bot for UiO, et såkalt overtredelsesgebyr.

I fjor skrevUniversitas at personopplysningene til 22 jusstudenter som søkte jobb, lå tilgjengelig. I 2007 ble det avslørt at fødselsnumrene til 3.400 studenter og ansatte ved Det medisinske fakultet var lagt ut.