Myndighetene stengte radiostasjon i Gambia

Sikkerhetsagenter i Gambia har stengt den populære uavhengige radiostasjonen Teranga FM, som oversetter nyheter fra gambiske aviser til lokale språk.

– Fire ansatte i den nasjonale sikkerhetsetaten NIA og en politimann i uniform kom til stasjonen søndag ettermiddag og sa vi måtte slutte å sende. De sa de hadde ordre fra NIA-sjefen om å stanse sendingen umiddelbart. Da vi spurte hvorfor, svarte de bare at de handlet etter ordre og ikke visste hvorfor kringkastingen måtte opphøre, sier en ansatt i radiostasjonen.

En kilde i sikkerhetsetaten sier ingen ble pågrepet, men kunne ikke si noe om bakgrunnen for å stanse radiostasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ba dem bare om å stanse sendingen, og de samarbeidet, legger han til. Siden søndag ettermiddag har det vært stille på luften.

Teranga oversetter nyheter fra gambiske aviser til lokale språk. Radiostasjonen har også tidligere blitt tvunget til å stanse sendingene. I 2015 ble sjefen for Teranga siktet for å «publisere falske nyheter» etter at han privat hadde delt et provoserende bilde av president Yahya Jammeh. Jammeh har styrt Gambia med jernhånd siden 1994. I desember innrømmet han først nederlag i valget, men ombestemte seg senere og nekter å gi fra seg makten.

I 2016 havnet Gambia på 145. plass blant de 180 landene på pressefrihetsindeksen til gruppen Reporters Without Borders. Rapporten beskriver «et klima av frykt rundt alt som kan ha det minste med journalistikk å gjøre».