Mulla Krekar i retten tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mulla Krekar samtykker til forlenget varetekt

Mulla Krekar samtykker til forlenget varetektsfengsling, men det må på ingen måte tolkes som om han erkjenner skyld etter siktelsen for drapstrusler, ifølge advokat Brynjar Meling.

Meling bekrefter overfor NTB fredag morgen at Krekar samtykker i fengsling og at politiets begjæring dermed blir behandlet som kontorforretning av Oslo tingrett. Mulla Krekar er siktet for å ha framsatt nye trusler, samt og for offentlig å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK.

I et annet TV-intervju uttalte han dessuten at han ville sende en gave til den som dreper en navngitt kurder, en mann Krekar tidligere er dømt for å ha truet på livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han er ikke enig i at han har begått noen ny straffbar handling, men ønsker heller å ta det i en hovedforhandling enn å få en summarisk behandling i et fengslingsmøte, sier Meling.

Krekar sitter i varetekt i Kongsvinger fengsel. Politiinspektør Vegard Rødås har tidligere sagt at politiet vil holde ham fengslet fram til hovedforhandling i saken kommer opp for Oslo tingrett før sommeren.

– Aktor har gitt uttrykk for at saken så å si er ferdig etterforsket, så Krekar har tro på at saken kommer raskt opp for retten, sier Meling.

Les også
Sigmond blir Krekars særskilte advokatMulla Krekar
Les også
NRK gir ikke politiet råmateriale fra Krekar-intervjuetKringkastingsrådets møte 5. mars 2015
Les også
– Krekar er ingen vanlig person på Tøyen
Les også
– Krekar ingen grei kar
Les også
Krekars sanne ansikt