Sikkerhetsstyrker søker etter personene som angrep nasjonalforsamlingen og et museum i Tunisias hovedstad Tunis 18. mars. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID

Minst sju turister drept i angrep i Tunisia

Minst åtte personer, sju av dem utenlandske turister, er drept i et angrep på et museum og nasjonalforsamlingen i Tunisias hovedstad. Flere andre turister ble holdt som gisler i museet.

Angrepet og gisselaksjonen i Tunisias hovedstad Tunis var over ved 15-tiden norsk tid onsdag, og to væpnede angripere er drept av sikkerhetsstyrkene, melder statlig TV.

Også én politimann ble drept da sikkerhetsstyrker tok seg inn i museet der flere turister ble holdt som gisler. Alle som var igjen der inne er blitt hentet ut, og redningsaksjonen er over, sier en tunisisk tjenestemann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere onsdag ble sju turister og en tunisier drept da gjerningsmennene gikk til angrep på nasjonalforsamlingen og Bardo-museet som ligger like ved.

Nasjonaliteten til de drepte utenlandske turistene er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke kjent hvem som sto bak angrepet.

Parlamentarikerne i nasjonalforsamlingen, som diskuterte anti-terrorlovgivning da angrepet fant sted, er blitt evakuert, ifølgeBBC.

Flere av turistene er europeiske, ifølge BBC. Norsk UD opplyser til NTB at de jobber med å få oversikt over nordmenn i det aktuelle området.

Arabiske våren

Tunisia regnes som det eneste landet der folkeopprøret under den arabiske våren i 2011 førte til en vellykket demokratisk prosess.

Bekymringen for sikkerheten i Tunisia har derimot økt ettersom nabolandet Libya har blitt mer og mer ustabilt. I tillegg har mange tunisiere reist for å kjempe som fremmedkrigere i Irak og Syria, noe som har ført til økende frykt for at terror kan finne sted på tunisisk jord.

Landet styres nå av en regjering som består av både sekulære og moderate islamistiske politikere.