Minst fem drept i nattklubbskyting i Mexico

Minst fem personer er drept og ytterligere ni såret i skyting på en nattklubb i turistparadiset Playa del Carmen øst i Mexico, opplyser politiet.

Ifølge avisenDaily Mirror skal det ha blitt avfyrt flere skudd ved nattklubben, og fem menn skal ha vært involvert i skytingen som lokale medier omtaler som et narkooppgjør.

Motivet for skytingen er uklar, opplyser en politimann til AP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VG skriver at det er flere nordmenn i den mexicanske byen, som de siste ti dagene har arrangert musikkfestivalen BPM.

– Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde med en gang, før jeg plutselig så folk begynne å løpe inn i klubben der vi var. Jeg hørte flere skudd, og kulene føyk over hodet på oss, sier norske Mira til avisen. Hun vil ikke stå fram med etternavn.

Norske myndigheter arbeider nå med å kartlegge om nordmenn er berørt.

– Så langt har vi ikke mottatt informasjon som tilsier at nordmenn er skadd. Utenriksdepartementet er i kontakt med vår ambassade i Mexico, som arbeider med å kartlegge om nordmenn er rammet, sier pressevakt Ingrid Kvammen Ekker i UD.

Playa del Carmen er en populær turistdestinasjon og ligger på Yucatánhalvøya øst i Mexico. Det bor rundt 150.000 i byen.

Byen har de siste ti årene arrangert en elektronikafestival som samler flere tusen mennesker og varer i ti dager i strekk.