Brannfolk spyler bygninger på markedet der et bombeangrep drepte over 70 mennesker i Sadr-byen i Bagdad torsdag. Lørdag ble minst 24 mennesker drept i en serie bombeangrep i den irakiske hovedstaden. Foto: Wissm Al- Okili / Reuters / NTB scanpix

Minst 24 drept av bomber i Bagdad

Minst 24 personer er drept i en serie bombeangrep i Bagdad. Det verste angrepet rammet det sjiadominerte nabolaget Habibiya, der 15 ble drept da en bilbombe eksploderte.

Angrepene lørdag kommer bare to dager etter at en bilbombe drepte over 70 personer i Sadr-byen i den irakiske hovedstaden, i det dødeligste angrepet siden Haider al-Abadi tok over som statsminister for et år siden. Ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for aksjonen.

LES: Over 30 drept i to bombeangrep i Irak

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bilbomben i Habibiya gikk av i et område der det ligger flere bilforretninger. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet.

– Overvåkingsbilder viser en mann som parkerer en hvit bil og sniker seg inn i en tekiosk i nærheten. Fem minutter senere eksploderer bilen, sier polititalsmann Murtatha Abid Ali. I tillegg til de 15 drepte, ble 35 såret.

To personer ble drept og sju såret da en bombe gikk av utenfor et verksted i Taji nord i byen, mens angrep mot markeder og handlegater i Jisr Diyala, Madaen og Iskan drepte sju personer til sammen.

Les også
Over 30 drept i to bombeangrep i Irak
Les også
Voldselementer i islam
Les også
Flere nye angrep bringer krigen inn i Tyrkia
Les også
Hamas til Dagen: – Vi frykter ikke IS
Les også
- Islam oppfordrer til vold