I februar i fjor protesterte hundrevis av mennesker, mange av dem skoleelever, mot at narkobaronen Joaquín Guzmán, ble fengslet. Foto: Daniel Becerril / Reuters / NTB scanpix

Mexicansk narkobaron rømte fra fengsel

Den øverste lederen for Sinaloa-kartellet i Mexico, Joaquìn «El Chapo» Guzmàn, klarte søndag å rømme fra høysikkerhetsfengselet Altiplano utenfor Mexico by.

Guzmàn rømte gjennom en flere kilometer lang tunnel fra et dusj- og vaskeområde i fengselet Altiplano, som ligger rundt 10 mil utenfor Mexico by, melder TV-kanalen Televisa.

Han ble sist sett på overvåkingskameraer i dusjområdet lørdag kveld, men etter at han ikke hadde vært synlig i en kort periode like før klokken 21 lokal tid, ble det slått alarm, opplyser landets nasjonale sikkerhetskommisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ettersøkes

Politiet har iverksatt en aksjon for å finne Guzmàn, ved å sette opp veisperringer i området og på veiene i nabodistriktene. En nærliggende flyplass i Toluca er blitt stengt, opplyser sikkerhetskommisjonen.

MEXICO: Ti drept på utested

Da Guzmàn ble pågrepet og satt i fengsel i februar i fjor, hadde han vært 14 år på flukt siden han også da rømte fra fengsel. Pågripelsen ble sett på som en stor seier for Mexicos regjering. I oktober samme år ble også den antatte lederen av Juarez-kartellet, Vicente Carillo Fuentes, kjent under navnet «El Viceroy», og Hector Beltràn Leyva pågrepet.

Mektig narkosmugler

Guzmàn, som er den øverste lederen for Sinaloa-kartellet, mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA.

Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

En bandekrig mellom Sinaloa-kartellet og Juarez-kartellet, som har sin base i byen Ciudad Juarez på grensa til USA, har de siste åtte årene kostet minst 10.000 mennesker livet.

Les også
Ti drept på utested
Les også
Finner islam veien til Cuba og Latin-Amerika?
Les også
Obama åpner for oljeboring i Arktis
Les også
Minst 39 drept i sammenstøt i Mexico
Les også
Fraktet trolig lik i koffert på lokaltoget i Berlin