Advokat Brynjar Meling varsler rettslige skritt etter at mulla Krekar er pålagt å flytte til et asylmottak i Sør-Trøndelag.

Meling: – Vi kan ikke akseptere Kyrksæterøra

Advokat Brynjar Meling varsler rettslige skritt for å stanse avgjørelsen om å tvangsbosette mulla Krekar på Kyrksæterøra.

Det sier Meling til NTB.

– Det er åpenbart at Kyrkeseterøra er en plassering vi ikke kan godta. Det ligger langt utenfor det som er akseptabel avstand til Oslo, hvor familien hans bor, sier advokat Brynjar Meling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kan ikke forlate kommunen

Mulla Krekar må til en hver tid befinne seg innenfor Hemne kommunes grenser, ifølge vedtaket fra politiet.

Pålegget om meldeplikt og bestemt oppholdssted anses nødvendig og ikke uforholdsmessig, jf. § 99 første ledd», skriver politiet i sin begrunnelse.

Advokat Meling varsler rettslige skritt for å få stanset avgjørelsen.

Nær en time etter at nyheten om politiets beslutning eksploderte i mediene, hadde imidlertid advokaten fremdeles ikke fått det offisielle vedtaket fra politiet.

– Det gjør det litt vanskelig for meg å kommentere konkret hvordan vi skal følge opp dette, for jeg må gå gjennom vedtaket først, sier Meling.

Fakta om Kyrksæterøra

* Tettsted og administrasjonssenter i Hemne kommune, Sør-Trøndelag. Ligger innerst i Hemnefjorden cirka 110 kilometer vest for Trondheim.

* Tettstedet hadde 2.502 innbyggere per 1. januar 2013.

* Handelssenter med atskillig industri, blant annet jern- og metallindustri, trevareindustri og meieri. Fiskeoppdrett og fiskeavlsstasjon. Videregående skole og idrettshall.

* Riksvei 680 går gjennom Kyrksæterøra.

(Kilde: Store norske leksikon, Wikipedia)

(©NTB)

Les også
– Krekar skal bo i asylmottak på KyrksæterøraFakta om Kyrksæterøra
Les også
– Støtten til Krekar er blitt mindre
Les også
Sandberg: – Krekar bør til Trandum
Les også
Ap: – Krekar illustrerer brudd på Frps valgløfter
Les også
Anundsen: Forholder oss til menneskerettighetene