En mann ble tirsdag formiddag skutt på Økern i Oslo. Mannen døde av skadene. Gjerningsmannen ble kort tid senere funnet død, etter at han mest sannsynlig tok sitt eget liv. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Mann drept av forretningsforbindelse på Økern

En mann i 60-årene døde av skadene etter at han ble skutt på Økern i Oslo. Den antatte gjerningsmannen, en forretningsforbindelse i 70-årene, skal ifølge politiet ha tatt sitt eget liv.

Offeret ble funnet skutt i et forretningslokale på Økern i Oslo klokken ni tirsdag morgen og ble senere bekreftet død på Ullevål sykehus. Politiet meldte ved titiden at de hadde kontroll på gjerningsmannen.

– En politipatrulje påtraff gjerningsmannen på vei bort fra skuddstedet. Senere ble mannen funnet død i en garasje, opplyser leder av voldsavsnittet, Stein Olav Bredli, på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke kjenninger

Politiet kom raskt i gang med vitneavhør og har avhørt flere vitner i saken.

Politiet jobbet tirsdag formiddag fortsatt med å varsle pårørende og var sparsomme med opplysninger. Krimteknikere var også i gang på åstedet.

De to mennene var begge norske statsborgere, og de var ikke kjenninger av politiet. Offeret var i midten av 60-årene og bosatt utenfor Oslo, og den antatte gjerningsmannen var i slutten av 70-årene og bosatt i Oslo.

Politiet vil begjære obduksjon på både offer og gjerningsmann, opplyser Bredli.

Ukjent motiv

Politiet er ikke kjent med motivet bak drapet, men starter opp full etterforskning av det de mener er et drap hvor gjerningsmannen senere tok sitt eget liv.

Kommunen er varslet, og et kriseteam har startet opp.

– Den antatte gjerningsmannen ble kort tid etter drapet funnet død av politiet, opplyser pressesjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt. (©NTB)