Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil at asylsøkere som kommer til Norge, skal lære seg norsk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Listhaug avviser forslag fra Tybring-Gjedde

Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at hun ikke støtter forslaget fra partifelle Christian Tybring-Gjedde om at asylsøkere ikke bør undervises i norsk.

Innvandrings- og inkluderingsministeren sier til Dagbladet at hun holder fast på at asylsøkere skal lære norsk.

– Vi er opptatt av at de som kommer til Norge, og får opphold, skal lære seg norsk og komme seg i arbeid så raskt som mulig. Språk er en viktig forutsetning for å kunne arbeide innenfor en rekke sektorer, derfor er norskkunnskaper viktig, sier Listhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Målet er å få norsktalende asylsøkere i arbeid så raskt som mulig, påpeker hun.

Tybring-Gjedde sa mandag til Dagbladet at Norge ikke bør bruke ressurser på å lære asylsøkere norsk, men heller fokusere på engelsk.

– Det er veldig lite nyttig å lære norsk om du skal tilbake til Syria, derfor er det bare naturlig at undervisningen går på engelsk, et språk som kan brukes overalt i verden, sa han.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Alle enslige mindreårige fikk ja på asylsøknaden
Les også
PST: Ekstrem islamisme er den største terrortrusselen
Les også
Tybring-Gjedde mener asylsøkere ikke bør læres norsk
Les også
Listhaug i video: Ha respekt i innvandringsdebatten
Les også
Sygna fikk avslag fordi de er en friskole