Jon Almaas (bildet) og hans fredagsprogram Nytt på nytt har flere gjester fra høyresiden enn fra venstresiden, sier kringkastingssjefen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kringkastingsrådet: – NRK-satire er venstrevridd

Kringkastingsrådet slo i sitt møte torsdag fast at satiren i NRKs programmer har en venstrevridd slagside. Nå blir NRK bedt om å lage satire med brodd mot venstre.

Rådet ber nå om at NRK bygger opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden, i tillegg til den nåværende satiren med ståsted på venstresiden, melder NRK.

I uttalelsen heter det blant annet: «NRK er en av de få aktørene i Norge som har kompetanse og ressurser nok til å bygge opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden, i tillegg til den nåværende satire med ståsted på venstresiden. Ved å prøve å bygge opp noe slikt, kan NRK gi et viktig bidrag til større mangfold i Humor-Norge».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bakgrunnen for at saken var oppe på møtet, var at Kringkastingsrådet i oktober behandlet en rekke klager på programmet «Salongen».

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen mente rådet var noe bastant i det fremlagte forslaget til uttalelse. Han viste blant annet til at Nytt på nytt har flere gjester fra den blå siden enn den røde. Rådet valgte derfor å moderere sin uttalelse noe. (©NTB)

Les også
Vil ikke bli kristen-alibi i KringkastingsrådetNye medlemmer i Kringkastingsrådet
Les også
– Hvis «Ja til å bære korset»-siden får mer enn 100.000 likes, tatoverer jeg et kors
Les også
Kari Jaquesson anmelder NRK for brudd på sexkjøpsloven