Knivstukket jente utenfor livsfare

Den 17-årige jenta ble alvorlig skadet da hun i morges ble knivstukket inne på internatet til Kristen videregående skole (KVS) i Bygland i Setesdal. En 17 år gammel gutt er pågrepet og siktet.

Jenta ble knivstukket like før klokka 8 mandag morgen. Politi og ambulanse kom til skolen etter kort tid. Jenta måtte få behandling på stedet av helsepersonell før hun ble sendt til Sørlandet sykehus med luftambulanse.

Ved 11.20-tidenmeldte politiet at jenta fortsatt var under behandling ved sykehuset, men at hun var utenfor livsfare.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun er alvorlig skadd, men stabil og bekreftet utenfor livsfare, sier seksjonsleder etterforskning Petter Sandell ved Kristiansand politistasjon.

Ifølge Petter Olsen i Indremisjonsforbundet, som eier skolen, skal jenta ha vært ved bevissthet da hun ble fraktet vekk i ambulansen, melderNRK.

Det ble funnet flere kniver på stedet, skriverFædrelandsvennen, men politiet vet ikke om noen av dem ble brukt av den siktede 17-åringen.

Flere vitner

En 17 år gammel gutt, en medelev, er pågrepet for knivstikkingen, får NTB opplyst. Han var mandag formiddag fraktet til sentralarresten i Kristiansand der det vil bli gjort forsøk på å avhøre ham senere. Det skal ha vært flere vitner til det som skjedde i internatdelen på skolen, så politiet har en viss oversikt over hva som skjedde.

Klausen sier at politiet ellers ikke vet mye om foranledningen til knivstikkingen.

– Politiet var på stedet seks minutter etter at melding kom inn, og har pågrepet og har kontroll på det vi antar er gjerningspersonen, sa stabssjef og leder Bård Austad av Felles operativ enhet i Agder politidistrikt kort tid etter meldingen om hendelsen.

Kristen internatskole

GeneralssekretærErik Furnes er sjokkert over det som har hendt på skolen.

– Det er fryktelig tragisk. Jeg tenker både på hun som er skadet og familien rundt. Jeg har prøvd å få tak i skolen, men det er nok litt kaotisk, sier Furnes. Han fikk vite om hendelsen gjennom media ti på ni og kontaktet med en gang styreleder Terje Greibesland som umiddelbart reiste av gårde til skolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Styreformannen er på vei for å bistå. Situasjonen er uavklart, men vi prøver å bistå så godt vi kan. Skolen har fulgt beredskapsplanen og så er vi klar til å bidra med mer hvis det er behov, sier Furnes.

– Jeg vil tro at personalet på skolen er fullt opptatt av å ivareta elever og foreldre. Vi sitter et stykke unna og prøver å gjøre det vi kan, men avstanden gjør at vi ikke får gjort så mye.

Skolen har studieretningene byggfag, naturbruk og idrettsfag.

– Foreløpig vet vi lite om hva som har skjedd, men det har vært en knivstikking mellom to elever inne på internatet, opplyser rektor Steffen Røykenes til Fædrelandsvennen.

Skjedde på internatet

KVS Bygland har ifølge rektor 61 elever i alderen 16–17 år, fordelt på seks forskjellige klasser. Politiet opplyser til Fvn.no at både jenta og den antatte gjerningspersonen er 17 år gamle.

Både den knivstukkede jenta og den pågrepne gutten er etnisk norske, ifølge politiet.

– Knivstikkingen skal ha skjedd på skolens internat forteller medieleder i Indremisjonsforbundet Petter Olsen.

– Jenta var ved bevissthet da hun ble fraktet bort med luftambulansen. Vi kan ennå ikke si noe om bakgrunnen for saken. De pårørende er informert. Jeg prøver akkurat nå å få tak i sykehuset for å få ut noe om tilstanden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forbønn

– Det er først og fremst jenta vi tenker på og ber om at det skal gå godt med. Vi har også gjerningspersonen og pårørende i tankene, sier Petter Olsen til Dagen.

– Vi har all grunn til å tro at dette blir tatt hånd om på best mulig måte på skolen. Nå er det ledelsen på skolen som har hånd om situasjonen. Som eier blir vi orientert og per nå er det ikke noen spesielle ting som vi som eier kan gjøre. Det vil skje i samråd med skolen og styret. Hvis skolen trenger hjelp så stiller vi alle midler til disposisjon, sier han.

Kriseteam

– Det kommunale kriseteamet er i sving. Det vi er opptatt av nå er hvordan det har gått med den eleven som ble angrepet. Kriseteamet vil bistå skolen med den hjelpen de trenger, sier Bygland-ordfører Leiv Rygg til Dagen.