Kampene i Aleppo intensiveres

Rundt 2.000 regimesoldater og allierte styrker kjemper mot en allianse av opprørsgrupper for å ta tilbake kontrollen over Syrias største by Aleppo.

– En styrke på 2.000 syrere, irakere, iranere og libanesiske Hizbollah-soldater har ankommet Aleppo siden søndag natt, opplyser Rami Abdulrahman, som leder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) til AFP.

Kampene er avgjørende for å ta tilbake kontrollen over området i byen, ifølge Abdulrahman.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdag klarte opprørsalliansen Erobringshæren å lage en forsyningslinje inn til det beleirede området, i det som ble omtalt som ett av de største tilbakefallene for syriske myndigheter siden konflikten startet i mars 2011.

Den regjeringsvennlige avisa Al-Watan melder at «militære og allierte styrker har fått de nødvendige forsterkningene for å ta tilbake kontrollen over området».

En kilde som befinner seg i området, sier til avisa at kampfly har gjennomført en rekke luftangrep mot alliansen.

I dag er Aleppo delt mellom regimet i vest og en rekke ulike opprørsgrupper i øst, samt den kurdiske militsen YPG i nord. Etter regjeringens russiskstøttede offensiv i vinter, har opprørerne bare hatt én forsyningsrute til byen, men lørdag klarte de altså å åpne en ny rute inn. (©NTB)