Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian kunne tirsdag kveld lettet konstaterer at den elleve dager lange streiken i flyselskapet var over. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Jussprofessor: – Totalhavari for pilotene og Parat

Jussprofessor Geir Woxholth går i en Facebook-melding tirsdag kveld langt i å si at flygerne står igjen som den tapende part etter konflikten i Norwegian.

Arbeidskonflikten mellom flyselskapet og pilotene ble løst og streiken avblåst tirsdag kveld.

«Her gjelder det å holde maska: Kjos legger ansiktet i alvorlige folder og sier – på spørsmålet hva de har «gitt» – at pilotene har fått «jobbgaranti» i 3 år. Som kjent var kravet ansettelse i morselskapet. En slik avtale om «jobbgaranti», er ikke verd noe ut over hva markedet til enhver tid er i stand til å bære», skriver Woxholth i Facebook-meldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Å høre at dette er «juridisk» forpliktende, er tomt vrøvl. Er krybben tom, hjelper ikke jussen det spøtt. Pilotene fikk ikke noe mer enn det selskapet tilbød for mange dager siden», melder jussprofessoren fra Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo – før han trekker en knallhard konklusjon:

«I realiteten er dette et totalhavari for pilotene og PARAT.»

Leder for flygerne i Norwegian, Halvor Vatnar, understreket da avtalen ble presentert, at pilotene har fått en nødvendig binding til morselskapet, likeverdige avtaler i Skandinavia og felles karrieremuligheter.

Les også
Norwegian-streiken er avsluttet