DAVIDS TÅRN: Over bymurane i Jerusalem ragar Davids tårn som eit landemerke. Det har også gitt namn til det byhistoriske museet.

Israelsk politi gikk inn i moské i Jerusalem

Israelsk politi tok seg inn i al-Aqsa-moskeen i Jerusalem søndag, under sammenstøt med palestinere, opplyser israelsk politi.

Palestinske opprørere flyktet inn i moskeen og kastet steiner mot politiet fra innsiden, opplyser israelsk politi i en uttalelse.

– I lys av den alvorlige konfrontasjonen og de eskalerende handlingene til opprørerne, og med mål om å forhindre ytterligere skader på politiet, gikk en politistyrke noen meter inn i moskeen for å lukke dørene mens opprørerne fortsatt var inne, for å gjenopprette ro og orden, står det videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Ser nye trussler mot Israel

Al-Aqsa-moskeen, som er verdens sjuende største moské, er palestinernes største helligdom.

Det internasjonale samfunnet ser på Øst-Jerusalem, der gamlebyen ligger, som okkupert palestinsk territorium, mens Israel mener Øst-Jerusalem er en integrert del av Israel etter at den palestinske delen av byen ble annektert.

LES: På trosreise etter endt militærtjeneste

Striden om Øst-Jerusalem med gamlebyen er svært følsom siden området er hellig for både jøder, muslimer og kristne og omfatter hellige steder som Klagemuren, Gravkirken og al-Aqsa-moskeen.

Les også
Ser nye trusler mot IsraelEvgeni
Les også
Fransk påtalemyndighet vil henlegge Arafat-etterforskning
Les også
FN-skip med nødhjelp har ankommet Aden
Les også
Carter diskuterte Iran-avtalen med Netanyahu
Les også
USA avviser rykter om at israelsk spion løslates