Medlemmer av FNs fredsbevarende styrke MINUSMA i Mali. Hotellet som ble angrepet fredag brukes ofte av FN-ansatte. Foto: Adama Diarra / Reuters / NTB scanpix

Islamistgruppe tar ansvar for angrep i Mali

Den islamistiske gruppen al-Mourabitoun sier den sto bak angrepet på et hotell i Mali hvor ni sivile ble drept, melder Al Jazeera.

Totalt 13 personer, hvorav fem FN-ansatte, fire maliske soldater og fire militante, ble drept i angrepet på hotellet Byblos i byen Sévaré fredag. Nyhetskanalen Al Jazeera skriver imidlertid at 17 personer ble drept i den over 24 timer lange beleiringen.

Al Jazeera opplyser de mottok en kort uttalelse fra islamistiske opprørere i al-Mourabitoun hvor de hevdet å stå bak angrepet, men gruppen har ikke kommet med en uavhengig uttalelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Al-Mourabitoun ble stiftet av Mokhtar Belmokhtar, som også var hjernen bak angrepet mot Statoils gassanlegg i In Aménas i Algerie i 2013. De islamistiske opprørene, som har tilknytning til al-Qaida, har den siste tiden gjennomført flere angrep mot regjeringsstyrker og fredsbevarende styrker fra FN.

Opprørsgruppen al-Mourabitoun tok også ansvar for angrepet mot en nattklubb i Mali i mars. Fem personer ble drept i angrepet, som EUs utenrikssjef Federica Mogherini fastslo var et terrorangrep. (©NTB)