Stortingsrepresentant Rasmus Hansson kan glede seg over en god meningsmåling for Miljøpartiet De Grønne. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Grønn rekordmåling

Arbeiderpartiet er tilbake på 30-tallet og De Grønne på rekordnivå, mens Høyre og Fremskrittspartiet sliter i en kommunevalgmåling i Aftenposten.

Miljøpartiet De Grønne får 5,9 prosent oppslutning i en nasjonal kommunevalgmåling som Respons har utført for Aftenposten denne uken.

Det er fram 1,1 prosentpoeng fra forrige uke og De Grønnes sterkeste nivå i noen Respons-måling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson sier at et spenningsmoment for partiet er om de klarer å beholde velgerne fram til valgdagen. Ved stortingsvalget for to år siden lå MDG an til å komme over sperregrensen ifølge flere målinger i valgkampen, men endte på 2,8 prosent.

Arbeiderpartiet fikk en smell i forrige ukes Respons-måling, men løfter seg 3,1 prosentpoeng til 32,9 prosent nå. Det er hakket over kommunevalget for fire år siden, da Ap endte på 31,7 prosent – partiets beste lokalvalg siden 1987.

KrF får et løft på 1,7 prosentpoeng til 7,1 prosent. Det er over feilmarginen i målingen, noe som også er tilfellet for Aps tall.

Regjeringspartiene ser ut til å slite, men endringen er innenfor feilmarginene. Høyre mister 1,8 prosentpoeng til 23,5 prosent, mens Fremskrittspartiet berger 10-tallet blank etter en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng.

For de øvrige partiene ser det slik ut – endringer fra forrige uke i parentes: Senterpartiet 9,5 prosent (-1,5), Venstre 5,7 (+0,1), SV 3,5 (+0,1), andre 3,1 (-1,1), Rødt 1,9 (-0,6).

Les også
Voldelig døgn i JerusalemIsrael-korrespondenten
Les også
Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo
Les også
Med staten som overredaktør
Les også
Utenlandsk antiterrorpoliti kan få operere i Sverige
Les også
Tar kommunevalget inn i kirkenKirkelige valgmøter