Fredrik Fasting Torgersen kjempet helt fram til sin død for å få gjenopptatt drapssaken fra 1958. Torsdag ble han bisatt fra Vålerenga kirke. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fredrik Fasting Torgersen bisatt

Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen ble torsdag bisatt fra Vålerenga kirke i Oslo. Torgersen jobbet helt fram til sin død med å få gjenopptatt drapssaken fra 1958.

Selv om Torgersen og hans sak har vært en del av nyhetsbildet i en mannsalder, gjorde prest Ingunn Rinde én ting klart:

– Denne bisettelsen skal ikke handle om saken, eller om «tilfellet Fredrik Fasting Torgersen», åpnet Rinde da hun forrettet bisettelsen. Og det ble nettopp et farvel med mennesket Torgersen, som døde 18. juni, 80 år gammel. Det er likevel ikke til å komme utenom at drapssaken preget store deler av livet hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Saken kommer til å bli gjenopptatt, og derav følger at han vil bli frifunnet. Det er en tragedie at han ikke selv får oppleve det, sa jussprofessor Ståle Eskeland til NTB etter at Torgersen døde. Eskeland har vært en av Torgersens støttespillere.

Professoren fortalte at Torgersen følte seg frifunnet på grunn av all støtten han fikk, og døde i forvissning om at mange følte han var uskyldig dømt. Det budskapet gjentok advokat Fredrik Heffermehl i sitt minneord i kirken.

– «Du er frikjent», står det på sløyfen fra gruppen vår, sa Heffermehl, som snakket både om saken og om mannen.

Noen av Torgersens egne dikt ble også lest under seremonien i Vålerenga kirke. (©NTB)

Les også
– Torgersen følte seg frifunnet
Les også
Fredrik Fasting Torgersen er dødFAKTA