SAS og Norwegian tilbyr sine reisende å gratis sjekke inn en ekstra bagasje med artikler til flyktninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Flyselskaper innfører gratis koffert til flyktninghjelp

SAS og Norwegian tillater passasjerer på sine rutefly til Middelhavet å ta med gratis ekstra bagasje til flyktninghjelp.

Salgsansvarlig Ann Elin Hansen i SAS opplyser overfor Stavanger Aftenblad at dette gjelder på alle flyginger fra Norge og Sverige med SAS til middelhavsland, forutsatt at den ekstra bagasjen er til flyktninghjelp.

«I anledning den rådende flyktningsituasjonen i Middelhavsområdet, tilbyr SAS sine reisende å sjekke inn en ekstra bagasje med nødvendige artikler ved avreisen. De som flyr til middelhavsområdet kan dermed pakke med klær, sko og hygieneartikler til flyktninger i nød, uten å betale noe ekstra. Reisende trenger ikke å søke om dette i forveien», skriver SAS på sine nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også Norwegian lar passasjerer som skal til området ved Middelhavet ta med seg ekstra bagasje.

– På grunn av den forferdelige situasjonen tilbyr vi våre passasjerer som skal til dit å sjekke inn en ekstra kolli med nødhjelp til flyktninger, uten ekstra kostnader, sier pressekontakt Astrid Mannion og viser til en likelydende uttalelse på Norwegians Facebook-side. (©NTB)

Les også
Statsministeren takker for asyl-dugnaden
Les også
2.313 asylsøkere til Norge i august
Les også
FN ber om at 200.000 flyktninger fordeles i EU
Les også
– Bruk fantasi i møte med flyktninger
Les også
UDI ber Oslo kommune om hjelp til å huse flyktninger