Israelsk politi har pågrepet flere jøder som mistenkes for å stå bak en brann i en historisk kirke ved Genesaretsjøen i Israel i juni. Foto: Baz Ratner / Reuters / NTB scanpix

Flere jøder er pågrepet etter kirkebrann i Israel

Israelsk politi har pågrepet flere jøder som mistenkes for å stå bak en brann i en historisk kirke ved Genesaretsjøen i Israel i juni.

Politiet har fått bistand fra den israelske etterretningstjenesten Shin Bet for å finne ut hvem som sto bak brannstiftingen. Det er ikke offentliggjort hvor mange som er pågrepet, men ifølge en ultranasjonalistisk organisasjon har politiet tatt inn tre unge jøder.

SYNSPUNKT: Ukritisk propaganda

Artikkelen fortsetter under annonsen.

16 jødiske ungdommer ble pågrepet like etter hendelsen, men de ble senere sluppet fri etter å ha avgitt forklaring.

Selve kirken er uskadd etter brannen, men et atrium utenfor kirken ble helt utbrent. Veggene på den romersk-katolske kirken var i tillegg nedtagget med graffiti på hebraisk. Ifølge israelske medier var det skrevet at alle vantro blir kastet ut av Israel.

Kirken, som ligger i nærheten av Kapernaum i Galilea, er bygd der Jesus ifølge Bibelen mettet 5.000 mennesker med fem brød og to fisker.

Angrepet på kirken er det siste i en lang rekke angrep på kristne og muslimske helligsteder utført av jødiske ekstremister på Vestbredden. I april ble en rekke gravstøtter i en maronittisk kirkegård i Nord-Israel knust.

Les også
Rapport: Dramatisk økning i antisemittisme
Les også
To israelere savnet på Gazastripen
Les også
Israel løslater de siste fra Ship to Gaza
Les også
Folder hender for terrorister«Be for dem som forfølger dere»
Les også
Israel friga sultestreikende palestinsk fange