Frankrikes statsminister Manuel Valls sier at politiet har stanset flere planlagte terrorangrep i landet de siste månedene. (Foto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix)

Fem terroraksjoner avverget i Frankrike

Fem planlagte terrorangrep er blitt avslørt og forhindret i Frankrike de siste månedene, opplyser landets statsminister Manuel Valls.

Uttalelsen kommer få dager etter at fransk politi pågrep en mann de mener hadde planer om å angripe en eller to kirker utenfor Paris.

– Flere angrep er allerede blitt avverget. Fem, dersom du regner med angrepet som heldigvis ikke skjedde i Villejuif, sier Valls til radiokanalen France Inter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De fem planlagte angrepene er blitt stoppet etter at tolv personer ble drept i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar. Ifølge Valls har terrortrusselen mot Frankrike aldri vært så høy som nå.

– Gjennom vår historie har vi aldri måttet stå overfor terrorisme av en slik grad, sier han.

Det var en 24-årig fransk-algerisk IT-student som søndag ble pågrepet. Han er mistenkt for å ha planlagt minst ett kirkeangrep. I tillegg er mannens DNA koblet til drapet på en 32 år gammel kvinne i Villejuif samme helg.

24-åringen var kjent for fransk etterretningstjeneste fordi det var mistanke om at han ville reise til Syria for å kjempe sammen med jihadister.

Ifølge Valls har 1573 franske statsborgere eller beboere involvert seg i «terrornettverk». 442 av dem er trolig i Syria per dags dato, og 97 av dem skal ha dødd i det krigsherjede landet.

– Jeg vil minne dere om at sju franske statsborgere har dødd i selvmordsangrep i Syria eller Irak, sa Valls til France Inter. (©NTB)

Les også
Israel minnet ofre for terror i EuropaMinnedagen for de falne i Israel
Les også
Pågrepet i Frankrike for plan om kirkeangrep
Les også
Økning av antisemittisk vold i 2014
Les også
Islam rendyrkes i en terrortid