Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian på vei inn Elysee-palasset i Paris til et hastemøte om eksplosjonene i Brussel. Sikkerhetstiltakene styrkes nå over hele EuropaREUTERS/Gonzalo Fuentes

Europeiske land trapper opp sikkerheten

Både Norge, Nederland, Frankrike, Storbritannia og Danmark har høynet sikkerheten etter angrepene i Brussel.

Oslo

Politiet har besluttet å bevæpne samtlige patruljer i Oslo,sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkeli, til TV 2.

Stokkeli sier til kanalen at han ikke ønsker å utdype de andre tiltakene, som følge av terrorangrepene i Brussel, men at politiet blir mer synlige i hovedstaden de neste dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi samarbeider selvsagt med de relevante instanser og samarbeidspartnere og følger situasjonen kontinuerlig, sier Roar Hanssen i kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier til NTB at terrorangrepene foreløpig ikke påvirker trusselbildet i Norge, men at dette raskt kan endre seg.

Frankrike

Frankrike styrket sikkerhetstiltakene ved alle flyplasser og togstasjoner i Paris etter angrepene i den belgiske hovedstaden.

Sikkerhetsstyrker er satt inn ved alle de åtte terminalene på flyplassen Charles de Gaulle og de to togstasjonene der, og det vil bli gjennomført ekstra kontroller av alle tog fra Brussel. I tillegg er sikkerheten høynet ved større jernbanestasjoner og ved flyplassene Orly sør for Paris og i Toulouse.

Militærpatruljer

Nederland har høynet sikkerheten på flyplassene Schiphol, Rotterdam og Eindhoven, der militære patruljer er satt inn, opplyser Nederlands terrorkoordinator Dick Schoof til avisa Het Laatste Nieuws.

I tillegg er det innført grensekontroll sør i Nederland på grensa til Belgia.

Det nasjonale trusselnivået beholdes imidlertid på nest høyeste nivå.

Også på Gatwick-flyplassen i London er sikkerheten trappet opp etter angrepene i Belgia, mens Storbritannias statsminister David Cameron har kalt sikkerhetskomiteen COBRA inn til krisemøte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sjokkert

– Jeg er sjokkert over angrepene. Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe, sier Cameron.

I Danmark har politiet utplassert ekstra personell ved Københavns lufthavn og ved nøkkelpunkter i hovedstaden.

Etter angrepene mot hovedflyplassen Zaventem i Brussel tirsdag morgen, der 13 personer fryktes drept, ble en rekke flyginger omdirigert til Schiphol utenfor Amsterdam. Passasjerer rapporter om store forsinkelser og et tungt nærvær av politi, skriver Reuters.

Samtidig må passasjerer på tog fra Amsterdam til Brussel belage seg på store forsinkelser, opplyser nederlandske statsbaner.

Les også
Minst 21 personer er drept i angrepene mot flyplassen og metrosystemet i Brussel
Les også
Minst 43 personer er drept i Brussel-angrepene
Les også
Nye NRK-korrespondenter til Midtøsten og Brussel
Les også
Stå sammen mot antisemittisme