EgyptAir: Styrtet egyptisk fly er funnet

Vraket av det styrtede EgyptAir-flyet er funnet, opplyser selskapet til CNN.

– Vi har funnet vraket, sierEgyptAirs visedirektør til fjernsynskanalen.

Kort tid i forveien avviste egyptiske luftfartsmyndigheter og EgyptAir at det var funnet vrakdeler fra flyet. Meldingene om funn av vrakdeler ble først meldt i greske medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nyhetsbyrået AFP fikk av det greske forsvaret opplyst at det var observert vrakdeler som trolig tilhørte flyet i sjøen over 40 mil sør for den greske øya Karpathos, som ligger mellom Rhodos og Kreta. Vrakdelene ble sett av mannskap på et egyptisk transportfly, het det i meldingene.

Flyet tok av fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris litt etter klokka 23 onsdag. Turen til Kairo tar normalt fire timer. Siste kontakt med flyet var ti minutter før det forsvant, da greske flygeledere snakket med piloten mens flyet fløy i 37.000 fots høyde over øya Kea. Da var det ingen problemer om bord.

– Piloten var i godt humør, og takket flygelederne på gresk, sier lederen for de greske luftfartsmyndighetene, Constantin Litzerakos.

Kort tid etter, da flyet akkurat hadde forlatt gresk luftrom og var kommet inn i egyptisk luftrom, forsvant det fra skjermene. Bare 45 minutter senere skulle det ha landet i Kairo.