Dronning Sonja åpnet sin første separatutstilling i Oslo i Kunstverket galleri lørdag ettermiddag. Svein Olav Hoff, direktør ved Lillehammer Kunstmuseum, holdt åpningstalen og roste dronningen for å ha lyttet til «vismennene», sine kjente læremestere Kjell Nupen og Ørnulf Opdal. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Dronning Sonja åpnet separatutstilling i Oslo

Dronning Sonjas egne inntrykk fra reiser i Australia, Peru -og Sørkedalen – kan oppleves som grafiske arbeider på hennes første separatutstilling i Oslo, som åpnet lørdag.

– Man får mange inntrykk når man reiser rundt i verden. Noen inntrykk festner seg, sa dronningen under åpningen i Kunstverket galleri i Oslo sentrum.

De neste ukene kan folk flest se bildene, mange av dem basert på fotografier, og attpåtil kjøpe med seg et hjem. Blant dem som sikret seg et bilde under åpningen var Oslos ordfører Fabian Stang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var et bilde jeg falt veldig for, sier han om bildet, som var basert på et motiv av et tre i Perth i Australia.

Pris

Han synes det er bra at inntektene fra salget av dronningens kunst går til å fremme grafikken, gjennom en egen grafikkpris.

LES: Kong Harald fronter norsk industri i Australia

Selv vil ikke Oslo-ordføreren kalle seg en kunstkjenner.

– Det er flott at det blir presentert på en måte som gjør at vi som ikke er store spesialister også kan få en mulighet til å kjøpe kunst og skjønne kunsten, sier han.

– Modnet enormt

Fotograf Morten Krogvold var også til stede under åpningen. Han er imponert over dronningens kunstneriske utvikling.

– Hun har modnet enormt. Hun har skåret bra på å ha gode mentorer og at hun har hatt en lidenskap for dette i mange år. Man må slutte å si at det er bra fordi hun er dronning, sier Krogvold, som mener utstillingen viser at man må ta dronningen på alvor som kunstner.

Utstillingen varer fram til 27. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Raja: – Anundsen bør trekke videoen umiddelbart
Les også
Britene slår hardere ned på ulovlige innvandrere
Les også
Ny bokstav og mer kristendom i skolenKRLE med K
Les også
Grønn rekordmåling
Les også
NRKs Nina Owing fjernes fra info-videoen
Les også
Asylsøkere får mat og blir ønsket velkommen i Oslo
Les også
30 asylsøkere over grensen til Østfold