Kriminalteknikere fra politiet utenfor en blokk i Ottestad i Stange kommune i Hedmark. Foto: Ruben Stensrud

Drept i skuddveksling med politiet

En person ble skutt og drept etter en skuddveksling med politiet på Ottestad i Hedmark i ettermiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.48, opplyser politiet til NTB.

– Politimannen er alvorlig skadd, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Hedmark politidistrikt til flere medier lørdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spesialenheten for politisaker og Justisdepartementet er varslet om hendelsen.

– Justisdepartementet er rutinemessig varslet om saken, men det er for tidlig for oss å gi kommentar, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Torsgard i Justis- og beredskapsdepartementet til NTB.

Ruset person

Politiet rykket ut til Godtlandsveien i Ottestad i Stange kommune etter opplysninger om at en ruset person befant seg der.

Ved ankomst på stedet ble det løsnet skudd mot tjenestemennene.

Personen som skjøt ble selv skutt av politiet og er bekreftet død. Tjenestemannen er truffet av skudd og er påført skader, opplyser politiet i en pressemelding.

– Politipatruljen var utstyrt med ordinært verneutstyr og var bevæpnet i samsvar med ordning som foreligger i politiet for tiden, heter det i pressemeldingen.

– Inne i blokk

– Det sto en bevæpnet politimann utenfor blokka. Ambulansen sto fortsatt på stedet og etterforskningsbilen var der. Det var ganske stille. Det har tydeligvis foregått innendørs, for det var ikke noen sperringer utenfor, sier Henrik Fauskrud som var på stedet like etter at det skjedde, til VG.

– Politiet og ambulanser er på stedet, og vi jobber nå for å få klarhet i hva som er skjedd. Bakgrunnen for skyteepisoden er ukjent for politiet, skrev kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt i en pressemelding like etter skyteepisoden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fraktet til sykehus

Sykehuset Innlandet opplyser at en person er sendt til sykehus.

– Vi har sendt ressurser til stedet, og foreløpig er en person fraktet til sykehuset på Hamar, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset Innlandet til Nettavisen klokken 14.45.

. Politimester Tormod Bakke vil møte pressen i løpet av ettermiddagen for å besvare spørsmål.

Stange er en kommune i Hedmark, like sør for Hamar, med rundt 20.000 innbyggere.